لاینر پمپ متسو
*مقدمه
جا به جایی آب برای جمعیت بزرگ بشری امروزی دغدغه ای است که بشر از سالها پیش با آن دست و پنجه نرم می کرده است. بشر برای جا به جایی آب ابتدا از مکانیزم هایی نظیر قنات بهره برد. اما پیشرفت روز افزون جوامع بشری و رشد جمعیت باعث شد تا قنات ها و دیگر مکانیزم های به کار برده شده در آن زمان توانایی کافی را برای جا به جایی سیالات مورد استفاده انسان نداشته باشند. در همین زمان انسان دست به اختراع دستگاهی ساده و کاربردی به نام پمپ زد که کار او را در جا به جایی سیالات بسیار راحت کرد.
*پمپ و انواع آن
به طور کلی پمپ که در مواردی تلنبه نیز خوانده می شود دستگاهی مکانیکی است که با استفاده از مکانیزم فشار و انتقال انرژی جا به جایی سیال بین دو فضای مشخص را انجام خواهد داد. پمپ انرژی را از یک منبع خارجی همچون الکترو موتور دریافت کرده و به سیالی که درون آن جریان دارد انتقال می دهد. وقتی سیال دارای انرژی باشد با فشار جاری شده از مخزن پمپ، بسته به نیاز خارج خواهد شد.
*لاینر پمپ و انواع آن
لاینر ها را نه فقط در دستگاه پمپ بلکه به طور کلی در هر نوع دستگاه صنعتی که با مواد دارای خاصیت خورنده و ساینده در تماس است به کار می بریم. موادی که به وسیله پمپ ها جا به جا می شوند همیشه همانند آب ساده و بی خطر نیستند و ممکن است دارای خواصی همچون خواص اسیدی و در نتیجه خورندگی و سایندگی باشند. اگر این مواد همواره با بدنه پمپ در تماس باشند می توانند موجب زنگ زدگی یا خوردگی در بدنه پمپ شده و خسارت ایجاد کنند. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این اتفاق لازم است تا از پوششی به نام لاینر استفاده کنیم تا خوردگی و آسیب را به حداقل برسانیم. به طور کلی جنس لاینر ها بسته به کاربردی که دارند متفاوت است اما در پمپ ها لاینر پمپ از دو نوع ماده ساخته می شود: الاستومرها، آلیاژهای ضدسایش
*پمپ اسلاری متسو
به طور کلی این نوع از پمپ ها را به دو دسته افقی و عمودی تقسیم می نمایند. پمپ های متسو به طور کلی برای انتقال دوغاب ها ( چه رقیق و چه غلیظ ) به کار گرفته می شوند. جنس بدنه این نوع از پمپ عموما از آلیاژ چدن بوده و پس از آنکه روکش یا لاینر الاستومری روی بدنه داخلی آن نصب گردید توانایی انتقال هر نوع از سیال خورنده را نیز خواهد داشت. این پمپ ها بسته به کاربرد در سایز ها و ابعاد گوناگون و به شکل افقی یا عمومی تولید شده و در اختیار صنایع و کارخانجات قرار خواهند گرفت.
*کاربرد و مزایای پمپ اسلاری متسو
کاربرد های پمپ متسو در انواع صنایع گسترده شده و از این نوع پمپ در کارخانجات و صنایع مختلفی بهره می بریم. پمپ های متسو در صنایعی همچون صنایع کاغذ سازی، تصفیه خانه ها، صنایع تولید انواع شیشه، انتقال انواع دوغاب در تمامی صنایع مربوطه، صنایع چوب سازی و… به کار برده می شوند.
پمپ های متسو به دلیل مزیت های فراوان خود همچون تنوع در تولید و انتقال انواع سیال با خاصیت خورندگی دارای برتری نسبت به سایر انواع پمپ می باشند.